



Ajwain heeft een sterk aroma vergelijkbaar met tijm en is onmisbaar in de Indiase keuken bij brood, groenten, curries en hartige taarten. Het is ook heerlijk bij vis, vooral in combinatie met knoflook en citroensap. Daarnaast kun je Ajwain gebruiken bij groenten en vegetarische gerechten met sperziebonen, wortelgroenten en kikkererwten. Ajwain wordt traditioneel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde ter ondersteuning van de spijsvertering. Volgens de Ayurvedische traditie kan het helpen bij het kalmeren van Vata en Kapha en het stimuleren van Pitta.
Gebruik
Smaakmaker voor vele gerechten
Ingredienten
Trachyspermum ammi
*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring in de Europese toelatingsprocedure.
Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten.