Heerlijke flespompoen soep

Flespompoensoep(2-3 porties)

Ingrediënten:

- 2 eetlepels ghee

- 1 middelgrote flespompoen, geschild, ontpit en in stukjes van 2,5 cm gesneden

- 1 middelgrote zoete aardappel of 2 grote wortelen, geschild en in stukjes gesneden

- 1 grote ui, in blokjes gesneden

- 2 grote teentjes knoflook of hing

- 1 cm stuk verse gember, fijngehakt

- 1 theelepel kaneelpoeder

- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

- 1 theelepel komijnpoeder

- 1/2 theelepel kurkuma

- 3 kopjes water

 

- 1 kopje kokosmelk

- Zout en peper naar smaak

- Gehakte peterselie of koriander voor garnering

 

1. Smelt 1 eetlepel ghee in een grote, diepe bakpan. Voeg de pompoen, zoete aardappel en de ui toe. Bak al roerend, gedurende 7 of 8 minuten of tot alle ingrediënten goudbruin zijn.

2. Zet het vuur laag en voeg knoflook (of hing) toe. Blijf koken tot groenten een rijke karamelkleur hebben, ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur.

3. Voeg in een aparte soeppan, 1 eetlepel ghee, gember en de rest van de kruiden toe. Bak tot deze geurig gaat ruiken.

4. Voeg water en de andere groenten uit de bakpan toe in de soeppan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten sudderen, gedeeltelijk afgedekt, tot de pompoen en zoete aardappel gaar zijn.

5. Pureer in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.

6. Daarna alles weer terug in de soeppan. Giet voldoende kokosmelk in zodat de textuur glad, dik en stevig is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doorwarmen en garneren met peterselie of koriander.

Eet smakelijk