Pure Ayurvedische kruiden
Boven de 45 euro, gratis verzending
Geproduceerd in Nederland
Dealer login?
0

Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.

Review Logo★★★★ @ Google review

Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.

Door Ayurveda 4 you, 10 april 2017

Recept Kitchari - Herstel de balans in je lichaam met Kitchari

Recept: Kitchari met Biologische Hing (Asafoetida)

''Lente, alles om mij heen komt weer tot leven.
De aarde ontwaakt en mijn gevoel zegt, volg dit voorbeeld.
Maar ik voel mij traag, zwaar en saai...

Dus tijd voor een voorjaarsschoonmaak met Kitchari.''

Kitchari is een traditioneel Ayurvedische gerecht wat helpt bij het reinigen van het lichaam.
Nu hoor ik je denken, reinigen met bonen en rijst? Maar mijn ervaring is, Kitchari helpt om in balans te blijven tijdens de overgangen van de seizoenen.

Dit eenpansgerecht is licht en geeft je tezelfdertijd een voldaan gevoel. Ontzettend gemakelijk te bereiden. De hoeveelheid kruiden kun je naar eigen smaak toevoegen. Onderstaand onze variant van een heerlijke zelf gemaakte Kitchari. 

Bepaal zelf hoeveel ingrediënten toevoegt, wij doen dit vaak op gevoel. Zo kun je de ideale Kitchari eenvoudig zelf creëren. 

Ingredienten: 

  • Kopje Mungbonen of linzen
  • Komijnzaad
  • Fijngemaakte kruidnagels
  • Kaneelpoeder
  • Biologische Asafoetida*
  • Gesnipperde Ui
  • Fijn gehakte Gember
  • Peper 
  • Koriander
  • Kurkuma
  • Kademompeulen
  • 2 kopjes rijst
  • Gele bonen

Recept met biologische hing (asafoetida):

  1. Je laat een kopje vol mungbonen (ook te vervangen door linzen) vooraf twee uur weken. Je giet wat olie in een pan en verwarmt er komijnzaad, fijngemaakte kruidnagels, kaneelpoeder en asafoetida* in.

  2. Je verhoogt het vuur, strooit er gesnipperde ui, gember, peper, koriander, kurkuma en kardemompeulen bij en bakt alles lichtbruin. Dan kunnen de rijst (2 kopjes) en de geweekte gele bonen erin.

  3. Je zet de ingrediënten ruim onder water (600 ml) en laat alles gaar koken. Geef de Kitchari nog wat tijd om uit te dampen en roer hem om. Knabbel tijdens het eten de zwarte kardemomzaden uit hun peulen voor een warm gevoel.

Je kan dit recept ook variëren met bereide groenten of andere kruiden en je kan er zelfs een maaltijdsoep van maken! Dat wordt smullen! 


*Asafoetida of ‘duivelsdrek’ (hing) ruimt verdroogde afvalstoffen op en vermindert winderigheid of een opgeblazen gevoel.

Deze blog is geschreven door: Ayurveda-4-you

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »