Pure Ayurvedische kruiden
Boven de 45 euro, gratis verzending
Geproduceerd in Nederland
Dealer login?
0

Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.

Review Logo★★★★ @ Google review

Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.

Door Tanja, 9 februari 2022

Ayurvedische Massage - Verwen Mind, Body & Soul

Heb je wel eens gehoord van een Ayurvedische massage? Tegenwoordig zijn we allemaal steeds drukker en ervaren we dan ook alsmaar meer stress. Deze stress zit niet alleen in je lichaam, maar is uiteindelijk ook te voelen in je geest en ziel. Nu is een traditionele massage erg fijn voor je huid en spieren, maar soms heb je behoefte aan meer. Dan kan een Ayurvedische massage de uitkomst bieden. De Ayurveda, ook wel filosofie van het leven genoemd, is een duizenden jaren oud Indiaas ritueel. Het richt zich volledig op het creëren van rust en harmonie in mind, body én soul.

Ayurveda in het kort

Ayurveda wordt al sinds het ontstaan van de menselijke beschaving toegepast. Het is een Indiase holistische natuurgeneeskunde die duizenden jaren teruggaat. Ayurveda wordt dan ook gezien als de oudste vorm van geneeskunst. Het woord Ayurveda is een begrip uit het Sanskriet en vrij vertaald betekent het ‘kennis van het leven’. Hiermee wordt niet alleen de kennis over het zelf en de omgeving bedoeld, maar ook kennis over de natuur, de schepping en de relaties onderling. De levensles van Ayurveda gaat over hoe we lang, gelukkig en gemotiveerd kunnen leven. In het oude India was er geen scheiding tussen het materiële, mentale en spirituele niveau. Ayurvedische genezing gaat dan ook van het grondbeginsel uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.? In dit artikel gaan we dieper in op de kracht van een goede massage. 

Wat is een Ayurvedische massage?

De Ayurvedische massage is al duizenden jaren onderdeel van het Indiase leven en werd vroeger al toegepast. Het is een zeer effectieve behandeling tegen stress. Door middel van een Ayurvedische massage wordt het evenwicht in je energiekanalen, ook wel chakra’s genoemd, hersteld. Zo keert de rust en harmonie weer terug in je lichaam. De Ayurveda stelt dat je dosha’s, ook wel je energieke levenskrachten, in balans moeten zijn en blijven. Wanneer deze niet goed in balans zijn, treden er ziekten op. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de dosha’s Kapha, Pitta en Yata, ofwel verandering, stofwisseling en structuur. Je Ayurvedische massage wordt dan ook volledig afgesteld op jouw dosha-type, levensstijl en gezondheidstoestand. Het doel van een Ayurvedische massage is ervoor zorgen dat je je evenwichtiger en rustiger zult voelen, zowel fysiek als emotioneel en spiritueel.

Wat doet een Ayurvedische massage met je?

Een Ayurvedische massage brengt vele voordelen met zich mee. Ayurveda bevat dan ook enkele helende eigenschappen. Zo herstelt het je innerlijke balans, geeft het je goede vibes en kan het zelfs chronische pijn verlichten. Een Ayurvedische massage vermindert stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Daarnaast activeert het je lymfesysteem en verbetert het je bloedsomloop. Bovendien worden gifstoffen uit je lichaam en emotionele blokkades uit je geest verwijderd. Wanneer de energieën in je lichaam uit balans zijn, kan dit mentale problemen met zich meebrengen. Een Ayurvedische massage helpt hiermee. Fysieke aanrakingen bevorderen het helende proces. Hierom is een Ayurvedische massage ook prettig tijdens je zwangerschap. Zo kunnen de helende oliën een einde maken aan geïrriteerde huid en bovendien striae verminderen.?

Voor wie is een Ayurvedische massage geschikt?

Heb je last van stress, hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, slechte doorbloeding of chronische pijn? Dan is een Ayurvedische massage echt iets voor jou. Bedenk wel dat het nooit een volledige vervanging is van professionele medische behandeling. Maar een Ayurvedische massage kan je wel degelijk helpen bij het verminderen van pijn en stress. Ayurveda stimuleert de vitale energiepunten in je lichaam waardoor geblokkeerde energie weer vrij kan stromen door je lichaam. De effectiviteit van Ayurveda bij pijn en stress werd bewezen tijdens een klinische studie in Amerika. Hierbij kregen 32 volwassenen een Ayurvedische massage, terwijl een andere groep van 32 volwassenen fysiotherapie kregen. De groep die met Ayurveda behandeld werd had daarna minder last van pijn, vermoeidheid en boze gevoelens.

Wat zijn jouw ervaringen met een Ayurvedische massage? We zijn altijd benieuwd hoe jullie bevindingen zijn. Laat het ons weten in een reactie hieronder. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »