Pure Ayurvedische kruiden
Boven de 45 euro, gratis verzending
Geproduceerd in Nederland
Dealer login?
0

Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.

Review Logo★★★★ @ Google review

Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.Nieuwe website is live! Login in met je eigen account en klik op wachtwoord vergeten.

Door Tanja, 9 februari 2022

Alles over Neem - Hét wonderkruid uit de Ayurveda (Azadirachta Indica)

De Neem boom (spreek uit als Niem) ofwel Azadirachta Indica of Nimba is niet voor niets een wonderboom. In India zijn ze al eeuwenlang op de hoogte van de krachtige werking van dit kruid. In de Ayurvedische geneeskunde wordt Neem toegepast als ontsmettingsmiddel: bij koorts, huidaandoeningen, ontstekingen en zelfs brandwonden. Heb je nog nooit van Neem gehoord of wil je er graag meer over weten? Lees snel verder. In dit artikel zetten we de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

Inhoud artikel: Alles over Neem - Hét wonderkruid uit de Ayurveda (Azadirachta Indica)
1. Alles over de Neem boom
2. Ayurveda & Neem
3. Neem is goed voor...
4. Neem & Wetenschap

1. Alles over de Neem boom

De Neem boom komt van oorsprong uit warmere bieden in Zuidoost-Azië en India. Het is een groenblijvende boom die maar liefst twintig meter hoog kan worden, de stam blijft altijd kort. Deze wordt meestal niet langer dan drie meter. De niemboom staat erom bekend dat dat pas na vier jaar de eerste vruchten beginnen te groeien. Zoals bij de meeste bomen, hoe ouder hoe beter. Als een neem boom de leeftijd van tien jaar bereikt, dan zij maar liefst vijftig kilo vruchten leveren. Wegens de toenemende populariteit groeit de boom tegenwoordig op veel meer plekken. 

Groot voordeel van de Azadirachta Indica is dat alle delen van de boom gebruikt kunnen worden oa: 

 • Vrucht
 • Blad
 • Zaden
 • Stam en Bast
 • Bloemen
 • Neem olie

2. Ayurveda & Neem

Binnen Ayurveda is Neem al jaren een van de meeste gebruikte middelen. Zoals eerdergenoemd kan Neem ingezet worden als effectief ontsmettingsmiddel. Daarnaast wordt Neem binnen de Ayurveda ook vaak gebruikt in diverse verzorgingsproducten, zoals shampoo, crème, tandpasta en meer. 

Neem heeft volgend Ayurveda een verkoelende en bittere eigenschap. Van oorsprong wordt Neem vooral gebruikt bij: vermoeidheid, koorts, lintworm, virussen en ontstekingen. 

Onderstaand een overzicht waar Neem allemaal goed voor is.

3. Neem is goed voor..

Neem is goed voor een mens. De reinigende en ontsmettende werking van neem maakt dat dit middel goed gebruikt kan worden in verzorgingsproducten. Het kan gebruikt worden bij de volgend aandoeningen: 

Neem shampoo is goed voor: 

 • Glanzend haar; Neem shampoo verzorgt en is geschikt voor ieder haartype. Het geeft glans en verzorgt. Neem shampoo wordt gebruikt tegen haaruitval en roos. 100% natuurlijke ingrediënten.

Neem olie is goed voor:

  • Gevoelige huid; Het blad van de neemboom heeft zuiverende eigenschappen, neem olie ofwel neem tiala heeft een positief effect op een gevoelige huid.
  • Mee-eters en jeugdpuistjes; De ontsmettende eigenschappen van neem tiala maken dat de huid tot rust komt en dat mee-eters en jeugdpuistjes minder kans hebben.
  • Jonge & Soepele huid: Neem olie helpt het rimpelvorming te vertragen en houdt de huid soepel.

Neem tandpasta is goed voor:

Het gebit; Al ver voordat tandpasta was uitgevonden werd de bast van de neem boom / Azadirachta Indica al gebruikt voor de reiniging van het gebit. Neem heeft een positief effect op tandbederf, bloedend tandvlees en een slechte adem. 

4. Neem & Wetenschap

In India wisten ze het al voor onze jaartelling. Maar goed nieuws, het is ook bewezen! Tegenwoordig heeft ook de Westerse wetenschap de effecten van Neem ontdekt. Steeds vaker wordt Neem verwerkt in cosmetische en farmaceutische producten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de neem boom (Azadirachta Indica) geneeskrachtige bestanddelen bevat. In de tropen gebruikt men Neem in thee tegen malaria. Tevens heeft neem ook een gunstig effect op virussen en schimmels. Ervaar de kracht van Neem zelf. Het complete aanbod aan Neem producten van Surya vindt je in onze webshop: Neem producten.

Heb je zelf al ervaring met dit magische kruid? Wij zijn altijd benieuwd naar jullie succes verhalen. Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »