Charlotte Brumagne – Counseling in Ayurveda

Charlotte BrumagneGoedendag,

al meer dan 14 jaar werk ik samen met Surya Products. Ik heb het geluk gehad het pad van Ayurveda op te treden met Vaidya Bhagwan Dash in Firenze. Daarna, na een opleiding als Ayurvedische therapeut/ Massage therapeute in Gent, met artsen en therapeuten samenwerken en constant bij studies, heb ik ook nog een Master in Ayurveda gevolgd aan Universiteit Sant Joan de Deu in Barcelona onder de leiding van Vaidya Sudhakar Powar.

Het enthousiasme voor Ayurveda en zijn rijkdom is deel van mijn dagelijkse leven.

Door mijn nauwe samenwerken met Vaidya Sudhakar Powar die regelmatig naar Europa komt,  hebben we gezien dat er enorme veel behoefte is aan begeleiden en ondersteunen van de mensen.  We moeten ons allemaal inspannen om oude gewoontes te laten varen, zodat we een positieve verandering teweeg kunnen brengen op het gebied van gezondheid, levensduur, enz. Als we niet klaar zijn om te veranderen, zal zelfs het beste medicijn, yoga of advies niet veel kunnen helpen.

Het samen vinden van een weg naar persoonlijke harmonie, door het oplossen van de onbalans is wat ik je voorstel tijdens individuele ontmoetingen.

Mocht je een bijeenkomst willen bijwonnen of een persoonlijk gesprek dan kan dit bij Surya Products in Venray, in Gent of via een videoconferentie.
Talen: Français – Nederlands – English – Español
contact: charlotte@surya.nl

"Het lichaam, dat ik een oneerbiedig object dacht
Het lichaam, vond ik nu een kostbare betekenis hebben
Het lichaam, ik besefte nu dat God bekrachtigde
Het lichaam, dat ik nu zorgvuldig onderhoud."

Siddha Thirumoolar

Reacties van cliënten:

In onze zoektocht naar een gezonder leven zijn wij tijdens een lezing over de Ayurvedische leefwijze in contact gekomen met Charlotte Brumagne. Charlotte wist ons meteen te boeien met haar duidelijke uitleg over de basisbegrippen in Ayurveda en het effect daarvan op ons lichaam en geest. Van hieruit wilden we graag verder en Charlotte is hierbij een eerlijke en betrouwbare gids gebleken, zonder dat zij oordeelt. Zij staat altijd met raad en daad voor ons klaar en, waar nodig, is er via haar overleg met Dr Sudhakar Powar. Een prettige ervaring dat de lijnen zo kort zijn en fijn dat Charlotte zo prompt en adequaat naar ons reageert.

Jocelyn en Hans - Bathmen

***

Charlotte is een uiterst kundig ayurvedisch therapeut.
Ik heb haar ervaren als geduldig, doortastend en zorgzaam
Daarbij vind ik haar ook nog een heel prettig mens.
Op mijn vragen reageert zij altijd snel en zij zal nooit zomaar iets zeggen.
Bij twijfel zoekt zij deskundig advies.
Ik zou zeggen als je de kans hebt om je door haar te laten begeleiden; doe dat dan vooral!

Reina – Egmond Binnen

***

Charlotte is een zeer goede begeleider van een ayurvedisch proces. Ze legt uit waarom bepaalde problemen zich voordoen, neemt elk symptoom uitermate ernstig, en laat je ook weten indien ze geen onmiddellijke oplossing heeft en aan het nadenken is. Ik ben nu 75 dagen nieuwe eetgewoontes aan het uitproberen, met de hulp van voedingssupplementen op advies van Charlotte. Elke dag is anders, soms slaat de wanhoop toe ("Mijn problemen zullen nooit opgelost geraken; dit gaat veel te traag!"), maar Charlotte heeft telkens de juiste woorden klaar om vol te houden. Veel fenomenen zijn door de behandeling verdwenen of fel verminderd, zoals onder andere:

- extreme zuurproductie van de maag
- onverklaarbare 'trekkingen' in voeten, ellebogen, of op andere plaatsen
- veel te veel lichaamswarmte ("body heat")
- opzwelling van het lichaam na werkverblijven in India
- dehydratatie
- prikkelbaarheid

Door mijn ervaring en kennis van Indische gewoontes was ik geneigd om het proces zelf zeer kritisch op te volgen en veel feedback te geven aan Charlotte. Zij heeft die feedback altijd gracieus aanvaard, en zeer vaak gebruikt om na te denken en nieuw advies te geven. Ik zou Charlotte aan iedereen willen aanbevelen, die bereid is om met ernst en toewijding de werking van zijn lichaam te verbeteren.

Nele De Gersem - Gent