Ayurvedische massage: Verwen mind, body en soul

Heb je wel eens gehoord van een Ayurvedische massage? Tegenwoordig zijn we allemaal steeds drukker en ervaren we dan ook alsmaar meer stress. Deze stress zit niet alleen in je lichaam, maar is uiteindelijk ook te voelen in je geest en ziel. Nu is een traditionele massage erg fijn voor je huid en spieren, maar soms heb je behoefte aan meer. Dan kan een Ayurvedische massage de uitkomst bieden. De Ayurveda, ook wel filosofie van het leven genoemd, is een duizenden jaren oud Indiaas ritueel. Het richt zich volledig op het creëren van rust en harmonie in mind, body én soul.

Lees meer


10x Voordelen van Golden Milk ofwel Kurkuma melk

Ontdek nu de voordelen van Golden Milk. In India weet men het al eeuwen, maar ook in het westen wordt Golden milk steeds populairder. De drank, ook wel bekend als kurkumamelk, is een mengsel van melk met kurkuma en andere specerijen. Dit gaat bijvoorbeeld om gember en kaneel. Wie het nuttigt, kan rekenen op allerlei gunstige effecten op de gezondheid. Daarom wordt het vaak gebruikt voor het verbeteren van het immuunsysteem en om te voorkomen dat je ziek wordt. Er zijn nog veel meer voordelen aan het gebruik van Golden milk te koppelen. In deze blog leest u alle voordelen van dit gezondheidsdrankje. 

Wilt u Golden Milk direct bestellen? Bij Surya hebben we een 100% biologische variant op voorraand. Ga naar het product voor meer inforrmatie: BIO GOLDEN MILK

Lees meer


15x Ayurvedische kruiden en hun gezondheidsbevorderende eigenschappen

De kruiden die in ayurveda worden gebruikt niet alleen zorgen voor genezing van bepaalde aandoeningen, maar hebben ook een preventieve werking. Dat betekent dus dat ze ook gebruikt kunnen worden om gewoon te eten bij de maaltijd. Dit heeft een positieve werking op de manier waarop de zaken in het menselijk lichaam verlopen. Het is goed om te kijken wat de verschillende kruiden zijn en wat ze te bieden hebben.

Lees meer


Eetgewoonten volgens Ayurveda - 10x Ayurvedische voedingstips

Ontdek nu alle eetgewoonten volgens Ayurveda. Ayurveda is geen dieet of gewoonte, het is een prachtige levensstijl en biedt ons handvaten om meer in balans te komen. Ook voeding speelt binnen Ayurveda een belangrijke rol. Het lichaam moet namelijk op de juiste manier gevoed worden. Als we streven naar een goede levenskwaliteit, dan gaan we onder andere kijken naar onze eetgewoonten. Onderaan deze blog staan 10x tips voor Ayuvedische voeding!

Lees meer


Wat is Ayurveda? Een compleet overzicht over Vata, Pitta en Kapha

Wat is Ayurveda?

?Ayurveda als geneeswijze is misschien nog niet bij iedereen bekend. Het is belangrijk om daarom eerst de letterlijke vertaling van het woord te geven. Wanneer Arurveda uit het Sanskriet vertaald wordt, dan betekent het: de wetenschap van het leven. Ayus is het woord voor leven en Veda is te vertalen als wetenschap of kunst. Het is daarmee ook direct duidelijk wat het doel van Ayurveda is, namelijk gezond door het leven gaan en perfect in balans te zijn. Om die reden is het door de WHO, de wereld gezondheidsorganisatie, erkend als een officiële wetenschappelijke vorm van genezing en vergoeden veel zorgverzekeraars de behandelingen. ??

Lees meer


Een gezonde levensstijl? Gemakkelijker dan je denkt!

Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk. Kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen buitengewone resultaten opleveren. Ze helpen om gezond te leven en gespaard te blijven van ziekte. In Ayurveda wordt zowel de nadruk gelegd op preventie als op genezing.

Het biedt in de eerste plaats een dagelijks leefschema, een seizoensgebonden schema en een dieet om kwalen te voorkomen en gezond te blijven. Er zijn drie doelstellingen in Ayurveda: ziekte voorkomen, gezondheid bevorderen en tot slot ziekte genezen.

Er zijn drie doelstellingen in de Ayurveda:

1. preventie van ziekte
2. bevordering van een goede gezondheid
3. behandeling van ziekte

Lees meer


Niet alleen liefde is goed voor het hart maar ook Arjuna

Het hart is essentieel voor het leven want het pompt zuurstofrijk bloed door ons lichaam. Maar het is ook de plek waar we veel van onze gevoelens ervaren - het sprongetje dat je hart maakt als je je geliefde weer ziet.

Een goede levensstijl heeft een positieve uitwerking op ons hart. Arjuna bevordert de doorbloeding en reguleert een goede bloedsomloop. Arjuna houdt de bloedvaten schoon en zorgt voor behoud van een sterke vaatwand. Arjuna de sleutel naar een Ayurvedisch hart.

 

Lees meer


Kitchari een traditioneel Ayurvedische gerecht

Lente, alles om mij heen komt weer tot leven.
De aarde ontwaakt en mijn gevoel zegt, volg dit voorbeeld.
Maar ik voel mij traag, zwaar en saai. Dus tijd voor een voorjaarsschoonmaak met kitachari.

Kitchari is een traditioneel Ayurvedische gerecht wat helpt bij het reinigen van het lichaam.
Nu hoor ik je denken, reinigen met bonen en rijst??
Maar mijn ervaring is, kitchari helpt om in balans te blijven tijdens de overgangen van de seizoenen.

Dit eenpansgerecht is licht en geeft je tezelfdertijd een voldaan gevoel. Gemakkelijk te bereiden (de opgegeven hoeveelheden zijn per persoon).

Recept met biologische hing (asafoetida):
Je laat een kopje vol mungbonen (ook te vervangen door linzen) vooraf twee uren weken. Je giet wat olie in een pan en verwarmt er komijnzaad, fijngemaakte kruidnagels, kaneelpoeder en asafoetida* in. Je verhoogt het vuur, strooit er gesnipperde ui, gember, peper, koriander, kurkuma en kardemompeulen bij en bakt alles lichtbruin. Dan kunnen de rijst (2 kopjes) en de geweekte gele bonen erin. Je zet de ingrediënten ruim onder water (600 ml) en laat alles gaar koken. Geef de kitcharie nog wat tijd om uit te dampen en roer hem om. Knabbel tijdens het eten de zwarte kardemomzaden uit hun peulen voor een warm gevoel. Je kan dit recept ook variëren met bereide groenten of andere kruiden en je kan er zelfs een maaltijdsoep van maken.
*Asafoetida of ‘duivelsdrek’ (hing) ruimt verdroogde afvalstoffen op en vermindert winderigheid of een opgeblazen gevoel.

Lees meer


Ayurveda een lichtpuntje voor uw gezondheid

Een gezond lichaam is de droom van iedereen. Maar door een hectische levensstijl, te veel stress,  spanning en slechte voeding hebben we verschillende lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen.

Ayurveda is één van de oudste veelzijdige wetenschap die gericht is om een positieve gezondheid te behouden. Ayurveda gebruikt wat moeder natuur ons geeft. Ayurveda biedt goede richtlijnen voor een gezonde individuele leefstijl die past in de moderne wereld van nu.

Transformeer je gezondheid en je leven door de wijsheid van ayurveda.

Lees meer


Recente Posts