Select languageSelect languageSelect languageSelect language

Winkelwagen

Producten: 0
Subtotaal: € 0,00

Mijn account

Login >
Aanmelden >

zintuigen ayurvedaOnze zintuigen

(proeven, voelen, horen, ruiken en zien),  zijn de belangrijkste zintuigen die we dagelijks gebruiken. Niet alleen voor het herkennen maar ook voor het opslaan van nieuwe herinneringen.

Vaak staan we niet stil bij het verzorgen van onze zintuigen, maar volgens de Ayurveda is dit net zo belangrijk als het nemen van een douche of bad.

Pas als er klachten optreden zijn we vaak geneigd onze zintuigen te behandelen. Ayurveda leert ons dat onze zintuigen ook regelmatig gereinigd moeten worden. Zo ontstaat er een betere balans in het lichaam en de kans op problemen neemt af.

Hieronder treft u een advies  vanuit de Ayurveda over het behandelen van de zintuigen.

Oren (horen)
Karnapooradi taila: de traditionele olie voor het oor. Maakt week en frist het gehoor op. Toepassing; het oor wordt gevuld met olie.

Mond (proeven)
Irimidadi taila: is een prettig prikkelende olie op basis van kruidnagel. Gebruik: men gorgelt of spoelt de mond met olie, of houdt de olie een tijdje vast in de mond. Bij gebrek aan helderheid van de zintuigen, verlies van smaak, bij slechte adem, mond- en tandaandoeningen.

Neus (ruiken)
Nasya : men druppelt olie in de neus. 2 druppels voor het slapen gaan en 2 druppels bij het ontwaken. Het best bij te veel Vata en mentale klachten zoals depressies, hoofdpijn, migraine en slapeloosheid.                                                       Bij Kapha: Anu taila of Shadabindu taila
Bij Pitta: Kseerbala taila.
Bij Vata: Dhanvantari taila 

Ogen (zien)
Netra bindu (druppels) of Triphala gritha (voor oogbad)

Huid (voelen)
Abhyanga of de algemene lichaamsmassage. Zie onder assortiment het balkje" huid en verzorging"

Hiernaast treft u enkele producten aan die vanuit de Ayurveda worden voorgeschreven voor onze zintuigen.