Select languageSelect languageSelect languageSelect language

Winkelwagen

Producten: 0
Subtotaal: € 0,00

Mijn account

Login >
Aanmelden >

Wat is Colon Hydrotherapie
Colon Hydrotherapie (hoge darmspoeling) is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte wordt gespoeld. Overtollig materiaal, gassen en afvalstoffen die zich in de darm ophopen, worden verwijderd. Doordat de dikke darm over de gehele lengte met zuiver water op lichaamstemperatuur wordt gespoeld is dit een zachte, comfortabele en verantwoorde manier om tot meer gezondheid en een algemeen gevoel van welbehagen te komen. Vanwege de eenvoud van de behandeling en het positieve effect op de gezondheid, is het een therapie die de laatste jaren sterk in opkomst is. Colon Hydrotherapie is een oude methode. De oude Egyptenaren maakte er al gebruik van. Tegenwoordig wordt hoogwaardige, medische apparatuur ingezet om een hoge darmspoeling te verzorgen, waarbij er optimale zorg wordt besteed aan hygiëne en zuiverheid. Wij werken volgens de slow-fill methode. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel omdat het water op een rustige manier de darm in wordt gebracht. Op deze manier krijgt het water alle kans zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Speciale massagetechnieken kunnen toegepast worden om het losmaken van de aangekoekte ontlasting en slijmresten vanuit de darmplooien te bevorderen. Doordat het systeem volledig gesloten is, wordt er geen enkele onaangename geur waargenomen en wordt uiteindelijk heel de dikke darm gereinigd.

Waarom Colon Hydrotherapie:
Het is algemeen bekend dat een ‘gezonde darm’ een voorwaarde is voor een goede gezondheid. In de dikke darm spelen zich vele processen af die ongemerkt invloed uitoefenen op het gehele lichaam. Door levensstijl (weinig bewegen, stress, overgewicht) en eetgewoonten (haastig en te veel eten, slecht kauwen), maar ook het voedselaanbod (fast food, bewerkte voeding) raken onze darmen te zwaar belast. Bij overbelasting kunnen de darmen niet altijd zelf alle afvalstoffen afvoeren. Opgehoopte afvalstoffen in de darmen en hierdoor de vrijgekomen gifstoffen in de bloedbaan kunnen voor heel veel gezondheidsklachten zorgen, zowel fysiek als mentaal.

Bij de volgende klachten kan Colon Hydrotherapie een uitkomst bieden: * Diarree (acuut of chronisch) * Verstopping (obstipatie) * Hoofdpijn (migraine) * Slechte doorbloeding van huid en ledematen (bijv. koude voeten) * Huidproblemen (acne, eczeem, psoriasis, jeuk en steenpuisten) * Slechte vertering en andere darm ongemakken (spastische darm, prikkelbare darm) * Moeheid en gebrek aan energie * Rugpijnen * Stofwisselingsziekte (zoals reuma, artrose, vetzucht, suikerziekte) * Hormonale stoornis

Voorafgaand aan de behandeling:
Als u een afspraak maakt voor een Colon Hydrotherapie behandeling ontvangt u een intakeformulier met de vraag om dit vooraf in te vullen wat ons een duidelijk beeld geeft van de eventuele problematiek.

Kosten en vergoeding:
De prijs per behandeling is € 85,00. De behandelingen Colon Hydrotherapie worden meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar indien u aanvullend bent verzekerd. U kunt dit nazien door de polisvoorwaarden te checken op vergoedingen voor “alternatieve geneeskunde”.  De nota die u meekrijgt, voldoet aan de specificaties die door een verzekeraar worden gesteld en kan dus zo worden ingezonden.

Afspraak maken:
Voor het maken van een afspraak voor deze behandeling neemt u eerst contact met ons op, wij sturen u dan een intake formulier toe. Tel: 0418-592962
Locatie waar de behandelingen plaats vinden: Praktijk voor Natuurgeneeskunde, Haarstraat 46, Tuil.


Opleiding tot colontherapeut:
Zie de website: http://www.coventina.nl Deze academie biedt de meest uitgebreide opleiding voor colonhydrotherapie in Nederland op HBO-nivo. Zij is uniek in haar onderwijsprogramma door de personalised flow techniek te combineren met de emotional release methode en daarnaast de microbiologie aan te bieden.