Select languageSelect languageSelect languageSelect language

Winkelwagen

Producten: 0
Subtotaal: € 0,00

Mijn account

Login >
Aanmelden >

Gouden regel: het hoofd moet koel blijven en de voeten warm.

De meeste klachten ontstaan tussen onze oren, een Westerse uitspraak  maar een die ook heel Ayurvedisch is. Vata, Pitta en Kapha via het hoofd onder controle te houden, is misschien wel het meest efficiënt voor ons hele systeem Het is uiteindelijk tussen onze oren waar de klik van inzicht moet gebeuren.

In India is hoofdmassage een zeer veel toegepaste massagevorm. Het behoort tot de dagelijkse routine. Vrouwen behandelen hun haren met enorm veel olie om de intense kleur te behouden. Bij de kappers, die er alleen voor mannen zijn, wordt na iedere knipbeurt het hoofd gemasseerd.

Voordelen van de hoofdmassages:
Beter slapen
Heldere zintuigen
Zelden nog hoofdpijn
Betere haargroei, minder snel vergrijzing
Actiever brein
Effectief voor het gehele lichaam

1) Manuele hoofdmassage met olie: hier wordt  het hoofd met handen en vingers gemasseerd. Zeer deugddoend en activerend. Samen met de massage gaat men ook bepaalde marma punten harmoniseren. Deze massage doe je ofwel met een hoofdolie ofwel met een poeder. Hoofdoliën worden opgewarmd maar minder warm dan voor het lichaam, bijv. 30°C. Als men poeders gebruikt laat men deze na de massage gewoon op het hoofd zitten.

2) Shirodhara: een bijzondere ontspannende behandeling. Tijdens de behandeling loopt er een continue stroom van warme olie op het voorhoofd (het derde oog). Er ontstaat een gevoel van helderheid en openhied en maakt het lichaamsnatuurlijke gevoel van balans en harmonie wakker, het laat je in een staat van vrede en kalmte drijven en het kalmeert de psyche. Shirodhara voert men uit met een speciaal daarvoor gemaakte pot, meestal van koper.

3) Shirovasthi: hier ga je een soort lederen hoed op het hoofd zetten, en giet je daar van boven warme olie in. Zeer sterk Vata verlagend.

4) Hoofdpakkingen: deze behandeling is geen massage, het hoofd wordt hierbij ingepakt met een speciaal hiervoor gemaakte kruidenbereiding. Het doel hiervan is om nog beter Vata te verlagen.